Hé dame heb jij zin in een feestje?

Stap uit de sleur en zorgen van alledag. Gun jezelf een avontuur
vol dans, creativiteit en plezier voor vrouwen

Stop nu je eindeloze gedachtentrein vol rampen

Heb jij ze ook wel eens? Van die eindeloze gedachte treinen? 

Ogenschijnlijk zat ik lekker op een stoel te mijmeren maar in mijn hoofd was het een drukke bedoeling. Hé het is lekker weer vandaag, fijn ik word er helemaal blij van.  Wat zal ik eens gaan doen.. Hmm misschien lekker een boekje lezen in de zon vandaag of wat rommelen in de tuin.

Eigenlijk zou ik de achterdeur eens moeten schilderen

Ik heb nog verf staan maar misschien heb ik geen kwasten meer. Nou dan eerst even naar de bouwmarkt. Koop ik meteen een hor voor de kamer van mijn dochter en misschien ook een voor mijn zoon… maar ja dat wordt wel weer prijzig… nou ja eerst die deur maar eens. Oh dan moet ik schuren. Dat apparaat maakt zoveel herrie dan heb ik meteen weer oorpijn. Of ik moet die oorbeschermers opzetten maar dat ding knelt zo. Ik kan het natuurlijk ook met de hand doen, maar dan duurt het wel langer ….

Maar het moet wel gedaan worden

Kan ik iemand vragen die dit wil doen? Ja maar zij hebben het ook allemaal druk. Ik kan het toch ook wel zelf. Gewoon even actie,  iemand inhuren voor alleen die deur vind ik echt onzin. Eigenlijk wil ik gewoon genieten van het mooie weer. Maar als ik het niet ga doen, wie doet het dan?
Straks gaat die deur rotten omdat ik het te lang niet doe. We kunnen die deur natuurlijk ook eens vervangen door een kunststofdeur. Dan hoef ik hem ook niet te schilderen, maar ja 1 kunststof deur dat schiet niet op. Als je meer laat doen krijg je vast korting.

Ik kan beter alle kozijnen vervangen

Maar wat kost dat eigenlijk en hoe weet je dat je niet wordt opgelicht door een of andere beunhaas. De buurvrouw heeft het laatst gedaan, ik zou het natuurlijk aan haar kunnen vragen, maar ja misschien is ze niet thuis vandaag en ik wil haar ook niet lastigvallen.
Met kunststof kozijnen moet ik ook overal andere gordijnen, en dan kan je dat niet meer boren.
Alle kamers moeten dan aan kant waar laat ik alle spullen dan? Misschien kan ik een container huren voor op de oprit maar ja waar moet de auto dan staan? Hoe lang duurt dat eigenlijk? Ohw en tijdens de verbouwing kan ik ook geen klanten ontvangen in mijn praktijk.

Ik moet een ruimte gaan huren. Wat kost dat eigenlijk?

Dat zal ook wel duur zijn en we moeten wel een beetje op de kleintjes letten. Pfff…. misschien toch even op internet kijken wat het kost. Voor ik het weet ben ik aan al het zoeken online naar wat het huren van een praktijkruimte kost.

Waarom voelt het nu ineens alsof ik enorm veel problemen heb?

Het zonnetje schijnt het is mooi weer, in plaats van dit “probleem” op te lossen kan ik ook lekker gaan genieten van dit moment. 
Ik besluit al mijn stemmetjes in mijn hoofd even te laten voor wat ze zijn. Vroeger kon ik dat niet en moest ik eerst iets nuttigs of zinvols doen voordat ik iets leuks mocht gaan doen van mezelf. Of zat ik zo vast in mijn gedachte trein dat ik gerust heel de dag bleef piekeren en pluizen op het internet naar de beste oplossing.

Twee gouden tips die je direct kan toepassen als je vast zit in de gedachtentrein

Omdenken
Buig je gedachtes eens om naar wat er kan gebeuren als je gaat doen als je doet waar je zin in hebt. 
Bedenk geen nieuwe rampen maar stel je je voor hoe je je gaat voelen, als je doet waar je zin in hebt.  Wat dat betekent voor je humeur, de mensen om je heen, je energieniveau. Buig je gedachtes iedere keer terug naar iets positiefs. Dit scenario is namelijk net zo waar en mogelijk als het doemdenkscenario van hierboven.

Actie 
Kom van je stoel en ga iets doen. Stop met piekeren, maak een ommetje, zing een lied, lees je boek, of maak een puzzel.
Het maakt niet uit wat maar ga iets doen. Zorg ervoor dat je zo bezig bent dat je geen tijd hebt om te piekeren waardoor je andere gedachtes toe kan laten.

Geniet van je dag! 

Inspiratie in je mailbox

Ontvang 2-4 keer per maand een inspiratiemail met mijn tips, weetjes, oefeningen en mijn blogs direct in je mailbox

Scroll naar boven
Geverifieerd door MonsterInsights