Hé dame heb jij zin in een feestje?

Stap uit de sleur en zorgen van alledag. Gun jezelf een avontuur
vol dans, creativiteit en plezier voor vrouwen

Neem jij tijd om te leren of moet het meteen perfect?

Stress

Ik houd van iets nieuws doen maar het is ook een gevaar

Als ik te lang hetzelfde doe voel ik me op een gegeven moment onrustig worden.
Dan krijg ik behoefte aan iets nieuws. Zo ben ik onlangs gestart met het wandelen op barefoot schoenen.
Superfijn het zorgt voor lekker warme voeten bij het lopen. Ik had spierpijn op plekken waar ik vergeten was dat er spieren zaten en ik was even met mijn aandacht helemaal in het hier en nu. Waar ik nog het meest trots op was, ik begon met kleine stukjes, en gaf mezelf de tijd om te wennen.

Vroeger ging het bij mij vaak mis

Ik gunde mezelf geen tijd om iets nieuws te leren. Het moest meteen al sneller of beter. Gek hè, ik verwachtte dat ik er in één keer gewoon al zou zijn. Bij studies maar ook in mijn werk. Zelfs als ik een andere baan kreeg gunde ik mezelf geen leer tijd. Het moest meteen net zo goed of liefst nog beter dan anderen die het al jaren deden…. 

En ging dat niet? Dan stortte ik me er volledig op om het zo snel mogelijk alsnog voor elkaar te krijgen. Het werd top prioriteit en al het andere, man, kinderen, hobby’s, en vrije tijd moest hier voor wijken. Best onlogisch als het je zo leest maar misschien ook wel herkenbaar.

Verwacht jij ook meer van jezelf dan van anderen?

Leg je de lat steeds hoger? Ga je dan ook over je eigen grenzen en ben je eigenlijk te hard voor jezelf? Moet jij ook steeds nieuwe dingen erbij nemen zonder dat er andere dingen weg kunnen vallen? Trek je het helemaal naar je toe?

Stop hiermee

Het is tijd om te leren om zacht te zijn voor jezelf en niet alleen je zachtheid en liefde weg te geven aan anderen.
Je kan pas echt iets geven als je nog energie en liefde over hebt voor jezelf.
Als je te hard en streng bent voor jezelf lukt het je niet om jezelf iets te gunnen. Probeer het speels, licht en luchtig te houden, zie het als een experiment. Geef jezelf toestemming om het te mogen proberen zonder dat het meteen hoeft te lukken.

Dat is makkelijker gezegd dan gedaan

Vraag hulp, bespreek het met anderen. Ja dat is spannend maar dat kan jij ook. Je hoeft niet alles alleen te kunnen. Anderen helpen je graag. Je kan ook vragen of ze bijvoorbeeld willen opletten dat je op tijd stopt en niet over je grenzen gaat.

Ik gun het je om los te komen van deze strengheid en te leren hoe je milder en zachter kan worden voor jezelf. Je kan jouw dilemma of situatie ook met mij delen. Twee keer per maand geef ik een gratis en vrijblijvende coaching weg . Lees hier verder. Want je hoeft het niet alleen te doen.

Scroll naar boven
Geverifieerd door MonsterInsights