Hé dame heb jij zin in een feestje?

Stap uit de sleur en zorgen van alledag. Gun jezelf een avontuur
vol dans, creativiteit en plezier voor vrouwen

De 3 superkrachten van muziek als je hoogsensitief bent

Dans meditatie feestje

Wat is de superkracht van muziek?

Hey daar, 
Ik hoop dat dit bericht je op het juiste moment bereikt, net wanneer je behoefte hebt aan een beetje troost of juist wat extra inspiratie. 

Soms voelt het alsof elke prikkel, elke emotie en elke gedachte me tegelijkertijd overspoelt, wil ik het liefste even huilen en de spanning van me af laten glijden. Dan kan ik me kalmeren met muziek. 
Of als ik juist te weinig prikkels heb en zin heb in iets nieuws dan helpt muziek mij door mijn eigen feestje te bouwen en en lekker dansnummer op te zetten.


De 3 superpowers

1. **Muziek als Troost:**
Er is iets magisch aan het luisteren naar een nummer dat je raakt tot in je ziel. Het voelt als een warme knuffel op de momenten dat je het meest nodig hebt. Ben je gestresst of bang? Dan kan luisteren naar je favoriete muziek een positief effect op je lichaam hebben.

2. **Muziek als Uitlaatklep:** 
Als sensitieve vrouw voel je je emoties op een dieper niveau dan de meeste mensen. Je hebt meer bedrading in je hersenen voor emoties dan anderen. Muziek geeft je de ruimte om die gevoelens te uiten en te omarmen zonder oordeel. Muziek kan helpen om je verhoogde ademhaling, hartslag, spanning in de spieren, stresslevels en bloeddruk (indien van toepassing in de situatie) te laten dalen.

3. **Muziek als Avontuur:**
Soms heb je gewoon behoefte aan een ontsnapping uit de alledaagse sleur. Muziek neemt je mee op een reis naar nieuwe werelden, nieuwe emoties en nieuwe perspectieven. Of brengt je terug naar vervlogen tijden, zoals je puberteit of jeugd. 

Mijn top 10 soulfood voor hsp-hss

Nu wordt het tijd om wat muzikale inspiratie te delen!
Dit zijn mijn persoonlijke top 10 nummers die mij troosten, inspireren, laten lachen of laten wegdromen.

 
Hier is de link naar de afspeellijst op youtube

1. “Sonnet 138: When my Love Swears that he is made of Thruth”, Ane Brun.
Heerlijk voor een melancholische bui. Prachtige muziek
2. “You are more than Enough” van Fearless Soul.  
Heerlijk als je even in een dipje zit, of twijfelt of je het wel allemaal goed doet.
3 “Vergeetmuziek” van Stef Bos. 
Gaat over dansen met jezelf en met je ogen dicht, precies hoe ik het liefste dans. Geeft met het discotheek gevoel heerlijk als uitlaat klep. Ook als je je niet gezien voelt een geweldige tekst.
4 ‘Voilà”, van Emma Kok & André Rieu.  
Alleen al door het verhaal van Emma en de kwetsbare kracht van haar stem een van mijn favorieten om lekker bij te huilen of je over te geven aan het gevoel, hier ben ik met alles wat er is. Voilà
5 “Hijo de la luna” van Mecano,
Kippenvel iedere keer als ik het hoor, jeugd nostalgie.
6 “Petite messe Solenelle Kyri” van  Rossini door Marcus Creed, 
Mix van snelle piano en prachtige meerstemmige zang. Engelen muziek voor als je van klassiek houd
7 “Vincent” door Jim van der Zee. 
Pak een afbeelding van een schilderij van van Gogh erbij en ga er in op. Over je niet gehoord voelen, onbegrepen of ongeliefd
8 “Remember”,  Underdog Project. 
Ik zet het aan en de zon begint te schijnen, ik ben op vakantie, de zon schijnt en ik dans op het strand.. heerlijk summer-vibes
9 “Don’t Speak” van No Doubt,
Jeugd sentiment, Geweldig nummer als je iemand mist die je niet meer kan zien. of als je even mee wil rocken op de gitaren. 
10 “Me it Be” van Enya,
Dit nummer brengt me in een andere tijd vol magie. Hemelse zang. deze raakt elke keer opnieuw

Ik nodig je uit om deze nummers te beluisteren, te voelen en te ervaren. Laat ze je vergezellen op je reis naar innerlijke rust, zelfontdekking en persoonlijke groei, plezier en inspiratie. En vergeet niet, op de momenten dat het leven te veel wordt of juist te saai, laat de muziek je leiden naar een ander gevoel.

Warme groet,
Anna 

Anna Coach & Reiki | Holistische begeleiding voor vrouwen die willen leven in plaats van overleven. Ontspan en ont-moet, krijg meer plezier en energie in elke dag

PS: Heb je een nummer dat je graag met mij wilt delen? Ik ben altijd op zoek naar nieuwe muzikale ontdekkingen, dus laat het me weten!

PPS: Wil jij je onder laten dompelen in een verrassende muzikale middag? Met dans, meditatie en creativiteit? Een geweldige middag voor vrouwen die naast hoogsensitief ook HSS zijn en op willen gaan in het moment. Er zijn nog een paar plekjes vrij op 13 april in Gouda. Lees hier meer

Scroll naar boven
Geverifieerd door MonsterInsights